Om Oss

Välkommen till Hoby Gård

En herrgårdsbyggnad med anor från 1600-talet där varje sovrum har generös takhöjd samt kakelugn. Som gäst har du tillgång till gemensam salong/sällskapsrum också med kakelugn.

På Hoby Gård finns det totalt fem bokningsbara sovrum.
Varje rum har dubbelsäng och två av rummen finns det möjlighet till en extra säng.

Drömmen

Att drivan en B&B var en gammal dröm som blev verklighet 2015. 

Hur vi började

Vi började med uthyrning i liten skala på vår tidigare ort, tills vi hittade denna alldeles underbara fastighet som ger ett bra boende för att ta emot gäster. 

När är huset byggt?

Den första byggnaden fanns under 1600-talet. Redan då finns de första ritningarna och skriftliga belägg av ett hus.

Hoby Gård har sett likadan ut sen före 1850, men när den är byggd har vi inga uppgifter om. Detta då fastigheten troligtvis är byggd i två etapper. Först som ett enplans, gråstens hus. Sedan påbyggt en andra våningen som ett trähus, eller spån som det står i gamla skiften. Det är på denna andra våning som vi har våran B&B.

Vad användes gården som?

Gården har varit stor med tillhörande gästis och eget bränneri som revs under 1980. Det är en plats som man tog sig till när man skulle till tinget, som finns i närheten än idag men är nu ett dagis för de allra minsta.

 

Den park likartade trädgården

Hoby Gård har varit en stor gård med mycket mark. Men under 50- till 60-talet avstyckades marken. Idag finns endast hus med tillhörande tomt på 1 hektar med parkliknande miljö.


Läs mer hos kommunerna

Hitta aktiviteter, evengameng och annat roligt som finns i Karlshamns kommun.

Läs mer om Bräkne-hoby hos Ronneby kommun